Meie külalised

laupäev, 1. oktoober 2011

26.-30.sept. rääkisime haldjatest

Sellel nädalal joonistasime sügise haldjaid: vahtra-, tamme-, kasehaldjat. Varsti õpetaja paneb ka fotod blogisse. Tähistasime mihklipäeva- sõime õunu.
5.klass luges mihklipäeva tähistamisest.
2.klassis rääkisime sügistest aiatöödest ja kuidas saaksime oma vanemaid ja vanavanemaid aidata.Laulsime laulu "Teele teele kurekesed!"
Teele, teele, kurekesed
üle metsa, üle maa,
üle suurte linnade
ja üle mere ka,
ikka, ikka, lõuna poole,
kus Egipitimaa.
(Friedrich Kuhlbars)
kõik sõnad-
http://www.lastekaraoke.ee/laulusonad2.htm#Laulud

5.klassile ülesanne

Koosta kokkuvõte eesti rahvakalenri iga kuu tähtpäeva kohta Kokkuvõte peab sisaldama infot selle kohta, millal tähtpäeva peetakse, miks tähistatakse, millised on selle päeva kombed, milliseid toite söödi ning kuidas suhtud Sina sellesse päeva (kas oled tähistanud).
Jutt kirjuta vihikusse!

kolmapäev, 28. september 2011

Tasub teada, et homme on...

Mihklipäev on peaingel Miikaeli nimepäev, mida tähistatakse 29. septembril.

Katoliku kirikus on 29. septembril kirikupüha, Pühade Peainglite Miikaeli, Gabrieli ja Raafaeli Püha. Anglikaani kirikus on sel päeval Püha Miikaeli ja Kõikide Inglite Püha.

Püha Miikaeli kultus sai alguse 4. sajandil idakirikus ning jõudis läänekirikusse 5. sajandiks, mil tema püha hakati tähistama 29. septembril.

Keskajal oli mihklipäev suur usupüha. Paljudes Euroopa maades langes see lõikuse ajale. Tekkisid mihklipäevaga seotud rahvatraditsioonid.

Materjal, mida võid rohkem lugeda-
http://et.wikipedia.org/wiki/Mihklip%C3%A4ev